Сюрен, 1 липня 2024 р. – Вперше, 18 червня, в офісі компанії в Парижі-Сакле, Серв’є об’єднала світових лідерів у сфері досліджень і розробок, щоб обмінятися останніми терапевтичними та соціальними досягненнями в галузі онкології.  Ця унікальна зустріч, яка є справжнім каталізатором наукового прогресу, покликана стати безпрецедентним місцем для діалогу про дослідження в галузі охорони здоров’я. Наша спільна мета – сприяти сталому розвитку інновацій в інтересах пацієнтів.

«Обмін науковими думками і знаннями задля досягнення прогресу в медицині є частиною місії компанії Серв’є, яка керується фондом, і присутня на кожному етапі ланцюжка створення лікарського засобу, від досліджень і діагностики до лікування і подальшого спостереження за пацієнтами. За допомогою THRPTX ми прагнемо створити міжнародну платформу, покликану покращити знання і доступ до медичних послуг майбутнього на благо пацієнтів», – підкреслив Олів’є Лоро, президент компанії Серв’є.

Під час інтерактивних дискусій та круглих столів всесвітньо відомі експерти з наукового світу, дослідницьких організацій, пацієнтських груп та фармацевтичної промисловості підкреслили важливість цілісного та мультидисциплінарного підходу для вирішення основних викликів в сфері онкології. Серед таких викликів можна відзначити розробку таргетованої терапії з урахуванням молекулярного профілю пацієнтів, боротьбу з механізмами резистентності до лікування й оптимальне використання прогресу в галузі проривних технологій.

«Лише за допомогою спільних зусиль та мультидисциплінарного підходу ми зможемо відповісти на виклики, що постають у сфері онкології. THRPTX ілюструє прагнення до відкритого і конструктивного діалогу з усіма зацікавленими сторонами задля прискорення появи інноваційних, доступних і ефективних терапевтичних рішень», – підсумував Клод Бертран, виконавчий віцепрезидент з досліджень і розробок компанії Серв’є.

З огляду на те, що протягом життя кожна друга людина страждає від раку, а кількість нових випадків захворювання на рак, за даними ВООЗ, між 2022 і 2050 роками зросте на 77 %, компанія Серв’є вирішила зосередити увагу першого Інноваційного саміту THRPTX на онкології. Це пріоритет для Групи, який відображається у виділенні 70 % свого бюджету досліджень і розробок на дослідження терапевтичних рішень для важковиліковних видів раку.

Один з основних акцентів обміну думками: кожен пацієнт є унікальним. Хоча це й очевидно, але створює серйозні виклики для досліджень. Експерти закликали до кращої залученості пацієнтів на ранніх стадіях інновацій, як для досліджень, так і для медичних протоколів. Вони також наголосили на необхідності більш тісної співпраці між усіма учасниками галузі охорони здоров’я для розвитку в напрямку все більш персоналізованої й ефективної медицини. Головна мета, сформульована під час дискусій: «правильний лікарський засіб для правильного пацієнта, з правильним дозуванням у правильний час».

Серед основних важелів визначено:

– Врахування відмінностей між індивідуумами, зокрема, в частині клінічних випробувань, де певні категорії населення все ще недостатньо представлені;

– Більш рання інтеграція пацієнтів та більш раннє включення у протоколи для значного впливу на боротьбу з раком і переходу від стратегії терапевтичного лікування до стратегії профілактики;

– Залучення і подальша участь пацієнтів у розробці методів лікування, зокрема, заклик до пацієнтських спільнот сприяти динаміці співтворчості та зробити їх активними гравцями і рушійною силою досліджень;

– Розвиток персоналізованої вакцинотерапії, яка продемонструвала ефективність в онкології, але все ще перебуває на стадії становлення.

Нарешті, саміт THRPTX підкреслив унікальний момент, в якому ми перебуваємо: ситуація, коли інструменти і технології існують і дозволяють нам по-іншому розглядати клінічні дослідження в галузі онкології. Роздуми, які вселяють надію на прискорення наукових відкриттів завтрашнього дня.

З огляду на велику кількість потенційно доступних даних, виклик полягає в тому, щоб мати можливість обробляти й інтегрувати ці дані, щоб допомогти фахівцям у галузі охорони здоров’я. Незалежно від того, чи йдеться про краще розуміння хвороби і того, як вона прогресує, чи то про визначення механізмів цілеспрямованої дії на пацієнта або групи пацієнтів, аналіз даних, включаючи Штучний Інтелект (ШІ), є важливим і надзвичайно ефективним інструментом, який полегшує прийняття рішень, робить дослідження більш гнучкими і допомагає побачити несподівані результати. Дійсно, важелі дії ШІ є численними: від сприяння ранній діагностиці до прискорення виведення нових молекул, від покращення догляду за пацієнтами до виявлення потенційних ускладнень і надання правильних інструментів моніторингу для кращого дотримання рекомендацій лікування.

Пацієнти і суспільство мають високі очікування щодо інновацій. Чи то стосовно шляхів доступу до медичної допомоги, чи то щодо прискорення досліджень або захисту даних… З огляду на ці високі очікуваннями, дискусії між експертами на THRPTX дозволили виявити потребу в інформації, навчанні й освіті громадськості. Для покращення терапевтичної прихильності, тобто дотримання режиму лікування, важливо допомогти громадськості краще зрозуміти, що таке інновації, якими є переваги досліджень і яким є поточний стан справ з точки зору терапевтичного прогресу. Для досягнення цієї мети, і зараз, у постковідному суспільстві, як ніколи, важливим є те, як науковці, дослідники і лабораторії обмінюються, діляться й обговорюють свою діяльність.

Поняття цінності лікування, про яке йшлося під час обміну думками, є дуже важливим. Для експертів, присутніх на THRPTX, натхненних концепцією «охорони здоров’я, заснованої на цінностях», цінність має виходити за межі поняття загального виживання. Вона також враховує вплив лікування на повсякденне життя пацієнтів, суспільство, стійкість систем охорони здоров’я і навіть навколишнє середовище. Всі ці аспекти вимагають більшої співпраці між гравцями в секторі охорони здоров’я, як того бажали і реалізували на першому Інноваційному саміті THeRaPeuTics, організованому компанією Серв’є.

Щоб дізнатися про основні моменти першого саміту THeRaPeuTics Innovation Summit (THRPTX) компанії Серв’є, перейдіть на сайт: https://servier.com/en/newsroom/thrptx-innovation-summit-symposium


Серв’є
Маріон Брейер marion.breyer@servier.com Presse@servier.com
Контакти ТОВ «Серв’є Україна» Ганна Акопян hanna.akopian@servier.com
Тел. +380 44 490 34 41
Havas Red Health
Джульєтта Аркос-Деслож juliette.desloges@havasred.com
Клер Олів’єрі claire.olivieri-ringot@havasred.com

Компанія «Серв’є», заснована з метою задовольняти потреби охорони здоров’я, є глобальною фармацевтичною групою, якою управляє Фонд, що прагне створювати соціально значущі рішення як для пацієнтів, так і для сталого розвитку світу. Завдяки своїй унікальній моделі управління вона може повністю реалізувати своє покликання на довготермінову перспективу: бути відданою терапевтичному прогресу задля задоволення потреб пацієнтів. 21 900 співробітників Групи віддані цьому спільному покликанню, яке є джерелом щоденного натхнення.

Будучи світовим лідером у сфері кардіології, «Серв’є» також прагне стати цілеспрямованим та інноваційним гравцем у онкології, чия діяльність направлена на лікування важковиліковних видів раку. Саме тому Група виділяє понад 70% свого бюджету досліджень та розробок на створення таргетних інноваційних методів лікування в онкології.

Терапія в сфері неврології та імунозапальних захворювань є рушійною силою майбутнього зростання. У цих сферах «Серв’є» зосереджується на обмеженій кількості захворювань, де пропонує таргетну терапію для чітко визначеного профіля пацієнтів.

Для сприяння доступу до якісної медичної допомоги для широкого кола пацієнтів за нижчою ціною Група «Серв’є» також пропонує низку якісних генеричних лікарських засобів у більшості терапевтичних напрямках, покладаючись на сильні бренди у Франції, Східній Європі, Бразилії та Нігерії.

У всіх цих сферах Група враховує думку пацієнтів на кожному етапі життєвого циклу лікарського засобу.

Компанія «Серв’є» зі штаб-квартирою у Франції має широку географічну присутність у понад 150 країнах з доходом 5,3 млрд євро у 2023 році.

Більше інформації на новому сайті Групи: servier.com 

Стежте за нами в соціальних мережах: LinkedIn, Facebook, Twitter, Instagram