– Маючи 50-річний досвід у лікуванні артеріальної гіпертензії, Серв’є продовжує боротьбу з захворюванням, залишаючись одним із провідних світових лідерів у цій області – 

 – Серв’є є компанією №3 у Європі та №5 у світі1 у лікуванні артеріальної гіпертензії та пропонує 11 оригінальних антигіпертензивних препаратів  

–  В Україні зареєстровано 7 антигіпертензивних препаратів Серв’є, компанія посідає 2 місце на ринку в кардіології2  

– – Щоденно понад 286 000 українських пацієнтів лікуються препаратами Серв’є для зниження артеріального тиску3 –  

30 вересня 2019 р., Київ – У 1969 році Серв’є представила перший антигіпертезивний препарат з молекулою індапаміду. З того часу компанія зарекомендувала себе як провідний світовий гравець у лікуванні артеріальної гіпертензії. Від відкриття молекул та розробки фіксованих комбінацій, а також створення мобільних додатків для підтримки пацієнтів, Серв’є створила репутацію компанії, терапевтичним рішенням якої довіряють фахівці у всьому світі.  

З приходом Серв’є на українських ринок майже 20 років тому, пацієнти отримали доступ до оригінальних лікарських засобів з доказовою базою і доведеною ефективністю. Антигіпертензивні препарати Серв’є входять до міжнародних та українських рекомендацій та протоколів лікування.  

Під час Національного конгресу кардіологів України у Києві 25 вересня Юрій Миколайович Сіренко, д.м.н., професор, керівник відділу симптоматичних артеріальних гіпертензій НЦЦ «Інститут кардіології імені М.Д. Стражеска АМН України», Голова Всеукраїнського громадянського об’єднання «Проти гіпертензії», зазначив, що компанія Серв’є зробила вагомий внесок в українську медицину. «Препарати Серв’є є цінними для нашої медичної практики, бо і в дослідженнях, і на практиці вони довели не тільки високу ефективність у зниженні та контролю артеріального тиску, але й переконливо доказали зниження ризику кардіоваскулярних ускладнень та смерті. Доступність таких препаратів для лікарів та пацієнтів, беззаперечно, є дуже цінною для України, де смертність від серцевосудинних захворювань знаходиться на першому місці», – говорить професор Ю.М. Сіренко.  

Сьогодні дослідження та розробки Серв’є зосереджені на використанні комбінацій із фіксованою дозою, щоб зменшити кількість таблеток, які пацієнт приймає щодня. Такий підхід є ключовим для покращення прихильності до лікування та контролю артеріального тиску. Також дослідження спрямовані на резистентну гіпертензію, яка важче піддається контролю, і для лікування якої потрібні більш специфічні та індивідуальні способи лікування.  

«Серв’є розробила кілька комбінацій з фіксованою дозою двох або трьох антигіпертензивних препаратів. Ці рішення дозволяють запропонувати фахівцям сфери охорони здоров’я конкретні лікарські засоби для індивідуальних профілів пацієнтів з високим артеріальним тиском. Їх розробка стала можливою завдяки нашій постійній співпраці з науковою спільнотою, а також пацієнт-орієнтованому підходу компанії. Ми пишаємось тим, що зробили значний внесок у дослідження способів боротьби з гіпертензією і допомагаємо пацієнтам у покращенні їхнього життя», – зазначає Мішель Ешенбреннер, Генеральний директор Серв’є Україна.  

Протягом майже 20 років Серв’є є партнером Асоціації кардіологів України та Всеукраїнського громадянського об’єднання «Проти гіпертензії» в організації освітніх проектів для лікарів і пацієнтів. Кожного року компанія проводить понад 1000 освітніх заходів.  

За підтримки Серв’є було проведено 7 епідеміологічних досліджень за останні п’ять років, які дали змогу краще зрозуміти особливості та проблеми пацієнтів з артеріальною гіпертензією в Україні, а також сприяли впровадженню найбільш ефективних стратегій лікування у щоденну клінічну практику.  

Близько двох років Серв’є розробляє та проводить глобальну інформаційну кампанію у партнерстві з Міжнародним товариством гіпертензії. Незабаром така кампанія стартує і для жителів України. Крім того, Серв’є вкладає значні інвестиції у розвиток цифрових рішень для здоров’я, поєднуючи свій терапевтичний арсенал з новітніми технологіями, щоб активно сприяти боротьбі з високим артеріальним тиском. 

Про компанію Servier  

Servier – це міжнародна фармацевтична компанія, яка управляється неприбутковим фондом, головний офіс якої розташований у м. Сюрен, Франція. З широкою міжнародною представленістю у 149 країнах та оборотом у 4,2 мільярда євро у 2018 році, штат співробітників у світі складає 22 000 осіб. Група, що є цілком незалежною, реінвестує 25% свого обороту (за винятком генеричних препаратів) у дослідження і розробки та використовує весь прибуток для розвитку компанії. Корпоративне зростання Servier зумовлене постійним пошуком інновацій у п’яти ключових сферах: серцево-судинні, імунозапальні, нейропсихіатричні, онкологічні захворювання та діабет, а також діяльністю зі створення високоякісних генеричних препаратів. Крім розробки лікарських засобів, Servier також пропонує цифрові рішення для здоров’я. В Україні Servier здійснює свою діяльність майже 20 років.  

Додаткова інформація: www.servier.com  

__________________ 

1 IQVIA 2018  

2 Дані Proxima Research cтаном на серпень 2019 р.  

3 Дані Proxima Research, Market turnover (retail) cтаном на серпень 2019 р.