м.Київ (Україна), 23 вересня 2020 року – компанія «Серв’є Україна» стала одним із перших підписантів оновленого «Пакту заради молоді-2025», що реалізується Центром «Розвиток КСВ» і Міністерством молоді та спорту України за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні. «Пакт заради молоді – 2025» є продовженням «Всеукраїнського пакту заради молоді 2020», учасником якого «Серв’є Україна стала в 2016 році. Головна мета Пакту – об’єднати зусилля компаній, держави та освіти для вирішення проблем працевлаштування молодих людей в Україні. 

В урочистій церемонії підписання Пакту взяли участь Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт, Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко, т.в.о. Міністра освіти і науки Сергій Шкарлет, Представник Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні Хайме Надаль, а також представники міжнародних та українських компаній-роботодавців.  

Новим пріоритетом Пакту заради молоді — 2025 стане менторство від роботодавців. Менторство — це універсальний інструмент передачі досвіду від успішних фахівців молоді, а також можливість розвитку співробітників компаній. У межах Пакту буде створено Всеукраїнську менторську платформу, яка зруйнує бар’єри та стереотипи, а також відкриє доступ до можливостей для молоді з різних регіонів, зокрема вразливих категорій.  

Ольга Шилова, Керівниця відділу управління персоналом, підписала Пакт від імені компанії «Серв’є Україна»: «Значною частиною нашої діяльності є освітня робота зі студентами та їх підтримка у працевлаштуванні. Як роботодавець, ми раді працювати з молодими фахівцями, які привносять нові практики і генерують нові ідеї на користь компанії».  

Протягом семи років «Серв’є Україна» щорічно запрошуємо студентів 4-5 курсів медичних та фармацевтичних університетів України до «Академії Серв’є», яка дає змогу підготувати молодих фахівців до початку роботи у фармацевтичній галузі з перспективою роботи у Серв’є. За цей час учасниками програми стали понад 1000 студентів. 40 учасників долучилися до команди Серв’є Україна. Вже два роки поспіль компанія проводить зі студентами фармацевтичних факультетів у містах України хакатони із застосуванням методу дизайн-мислення, надаючи можливість працювати над розробкою ідей для вирішення конкретних, нагальних для студентів задач. Невід’ємною частиною компанії по роботі з молоддю є також проведення майстер-класів на профільні теми та участь у ярмарках вакансій для залучення талантів в компанію.  

Завдяки спільним зусиллям роботодавців, держави, громадськості та міжнародних партнерів Ініціатива Пакту була визнана CSR Europe однією з найкращих практик для молоді у Європі, а глобальна ініціатива ООН Decent Jobs for Youth назвала Пакт одним із найкращих прикладів реалізації Цілі сталого розвитку № 8 у світі.  

Про компанію Servier  

Servier – міжнародна фармацевтична компанія, яка управляється неприбутковим фондом, головний офіс якої розташований у м. Сюрен, Франція. З широкою міжнародною представленістю у 150 країнах та оборотом у 4,6 мільярда євро у 2019 році, штат співробітників у світі складає 22 000 осіб. Група, що є цілком незалежною, реінвестує 25% свого доходу (за винятком генеричних препаратів) у дослідження і розробки та використовує весь прибуток для розвитку компанії. Корпоративне зростання Servier зумовлене постійним пошуком інновацій у п’яти ключових сферах: серцево-судинні, імунозапальні, нейропсихіатричні, онкологічні захворювання та діабет, а також діяльністю зі створення високоякісних генеричних препаратів. Крім розробки лікарських засобів, Servier також пропонує цифрові рішення для здоров’я. В Україні Servier здійснює свою діяльність вже 20 років.  

Додаткова інформація: www.servier.com, www.servier.ua  

Контакти ТОВ «Серв’є Україна» для представників ЗМІ:  

Ганна Акопян,  

hanna.akopian@servier.com 

тел. +380 44 490 34 41