• Придбання портфеля розробок компанії «Симфоджен», а також новітніх технологій створення моноклональних антитіл дозволить зміцнити портфель досліджень і розробок компанії «Серв’є».  

• «Симфоджен» стане центром передових технологій в галузі дослідження моноклональних антитіл у складі компанії «Серв’є».  

• Ця угода стане важливим кроком на шляху до реалізації довгострокової стратегії компанії «Серв’є» – лідерства в сфері онкології.  

Париж (Франція), Копенгаген (Данія), 3 квітня 2020 року – незалежна міжнародна компанія «Серв’є» оголосила про укладення остаточної угоди з власниками компанії «Симфоджен А/С» (Symphogen A/S) про придбання 100% статутного капіталу компанії. «Симфоджен» є лідером у розробці лікарських засобів на основі моноклональних антитіл. Угода дозволить компанії «Серв’є» розширити власні можливості в сфері створення моноклональних антитіл і становитиме гарантію того, що платформа компанії «Симфоджен» з їх розробки буде використовуватися повною мірою.  

Відповідно до умов угоди, у власність компанії «Серв’є» переходять портфель програм в сфері онкології та імуноонкологіі, а також платформа з розробки антитіл компанії «Симфоджен».  

Після завершення процедури придбання компанія «Симфоджен» стане центром передових технологій в області розробки лікарських засобів на основі моноклональних антитіл у складі компанії «Серв’є». Компанія «Симфоджен» та її досвідчені співробітники функціонуватиме в якості окремого підрозділу в складі Групи компаній «Серв’є» зі штаб-квартирою в місті Баллеруп (Данія).  

«Придбання компанії «Симфоджен» – це важливий крок на шляху до реалізації стратегічної мети «Серв’є»: стати визнаним гравцем у галузі онкології. Лікарські засоби на основі моноклональних антитіл є ключовим компонентом терапії в області онкології та імуноонкологіі. Тому придбання компанії «Симфоджен», що володіє значними можливостями в сфері їх розробки, дозволить нам значно розширити науково-дослідний потенціал для лікування онкологічних та інших захворювань. Наша мета – надати доступ до життєзберігаючої терапії якомога більшій кількості пацієнтів у всьому світі, – зазначив Олів’є Лоро, Президент компанії «Серв’є». Ми з нетерпінням чекаємо завершення укладення угоди і будемо раді вітати компанію «Симфоджен» у складі Групи компаній «Серв’є».  

 Компанії «Серв’є» і «Симфоджен» розвивають стратегічне співробітництво в галузі імуноонкологіі вже більше двох років.  

Голова ради директорів компанії «Симфоджен» Бернхард Емер зазначив: «Ця угода є ключовим етапом для компанії «Симфоджен» і її власників, оскільки вона підкреслює важливість та цінність наших розробок онкологічних препаратів і привабливість наших технологій у сфері створення моноклональних антитіл. Поточна співпраця з компанією «Серв’є» продемонструвала стратегічну сумісність двох компаній, і я переконаний, що компанія «Серв’є» має всі можливості для подальшого розширення потенціалу компанії «Симфоджен».  

Консультантами компанії «Серв’є» з розпочатої кілька місяців тому угоди виступили консалтингова компанія «Лазард» (Lazard) і юридичні фірми «МакДермотт Вілл енд Емері» (McDermott Will & Emery) та «Горіссен Федершпіль Адвокатпартнерзельскаб» (Gorrissen Federspiel Advokatpartnerselskab).  

Компанія «Симфоджен» скористалася послугами компанії «Ротшильд енд Ко» (Rothschild & Co) в якості фінансового консультанта і компаній «Плеснер Адвокатпартнерзельскаб» (Plesner Advokatpartnerselskab) та «Перкінс Коі» (Perkins Coie LLP) в якості юридичних консультантів.  

Загальна сума угоди сторонами не розкривається.  

Про компанію Servier  

Servier – міжнародна фармацевтична компанія, яка управляється неприбутковим фондом, головний офіс якої розташований у м. Сюрен, Франція. Компанія представлена у 149 країнах, штат співробітників у світі складає 22 000 осіб. Група, що є цілком незалежною, реінвестує 25% свого обігу (за винятком генеричних препаратів) у дослідження і розробки та використовує весь прибуток для розвитку компанії. Корпоративне зростання Servier зумовлене постійним пошуком інновацій у п’яти ключових сферах: серцево-судинні, імунозапальні, нейропсихіатричні, онкологічні захворювання та діабет, а також діяльністю зі створення високоякісних генеричних препаратів. Крім розробки лікарських засобів, Servier також пропонує цифрові рішення для здоров’я. Додаткова інформація: www.servier.com.  

Контакти ТОВ «Серв’є Україна» для представників ЗМІ:  

Ганна Акопян, hanna. 

akopian@servier.com,  

тел. +380 44 490 34 41  

Про компанію «Симфоджен»  

Компанія «Симфоджен» є приватною біотехнологічною компанією, яка спеціалізується на розробці препаратів в галузі онкології і імуноонкологіі. «Симфоджен» має високоякісні потенційні (важливі) розробки моноклональних антитіл та володіє технологіями з дослідження антитіл з широким потенціалом ранніх розробок, а також технологіями, що дозволяють отримати моноклональні антитіла з унікальними функціональними можливостями, які можуть бути першими або кращими у відповідному класі лікарських засобів. Додаткова інформація: www.symphogen.com